november 13, 2015

Konstruktion

– Konstruktion som ger bättre isoleringsvärde och tystare inomhusmiljö
PVC-fönstren och altandörrarna har en kärna i galvat stål som ger en vridstyv konstruk-tion som gör dem stabila och lätta att montera.

Profilerna i karm och båge är ihåliga med fem avgränsade fack där stillastående luft ger ett bra isoleringsvärde (fem gånger bättre än träfönster). I bågen sitter 4 mm:s energi-glaskassett fylld med argongas för att få bästa isolerringsvärde U-värde = 1,2 på total konstruktion med 2 glas. Med 3 glas 0,8 i u-värde.

Glaset på fönster och dörrar är belagt med silveroxid som håller kvar värmen inne på vintern samt håller den ute på sommaren för att få en svalare inomhusmiljö. Silveroxiden har också den fördelen att den skyddar golv och möbler från blekning av solljuset.

Fönster och altandörrarna är sido och bottenhängda. Beslag, gummilist och gångjärn sitter på insidan och skyddas mot väder och vind (= längre livslängd). De öppnas inåt vilket innebär att man kan putsa bägge sidorna av fönstret innefrån huset.

Alla fönster måttbeställs för bästa passform och kan erhållas i alla former (runda, trekant-iga, 7-hörniga etc.) och färgkulörer. Med stort urval av tillbehör kan man få det utseende på fönstret som man vill. Frostat glas, spröjs (monteras inne i glaskassett), beslag, lås m.m.