november 13, 2015

Montering

All montering görs efter önskemål och i samråd med kund. Vi gör även ombyggnad i samband med montering. Det kan vara att minska eller öka storlek på ett fönster, eller öppna en dörr till altanen.

Arbetsordning för fönsterbyte

Det brukar börja med ett möta antingen på marknad eller via telefon. Sedan hembesök där vi går runt och tillsammans hitta lösningar för ert hus. Jag gör en offert antingen bara fönster med leverans, eller ett klart fönsterbyte.

Vi byter fönster
Du kan välja delmontering då tar vi bort det gamla fönstret montera det nya med fönsterbläck och dreva. Sedan kan kunden själv spika runt fönstret.
Det mest vanliga är att vi gör hela fönsterbytet med foder och smygar, m. a. o. klart ute och inne. Vi grovstädar också.
Om man vill kan vi ta bort de gamla fönsterna mot en mindre peng.

Vi har även möjligheten med vinterträdgård, fasta helglasade partier är inte speciellt dyra. Kan man välja pardörrar inåtgående eller utåtgående kan dessa göras upp till 2400mm breda. Då får man en öppning på 2200 mm. Med skjutparti på 3000 mm så blir öppningen ca 1400 mm och mycket dyrare. Isolervärde (U-värde) på detta med 2-glas är 1,2. Tex ett vanligt 2-luftfönster som man kan dela ligger på 2,5 i U-värde om det är bra med tätningslister.

Inglasning av uterum

Första frågan när det gäller uterum -Ska det vara isolerat eller oisolerat?

 

Här gäller det att tänka på hur ska det användas. Även om det är oisolerat går det att köra upp värme där om man behöver ett extrarum vid t ex kalas.

Väljer man ett ljust tak så blir det varmt när solen ligger på. Men ofta är det nödvändigt för att få in ljus inne i huset.

Vi kan hjälpa er från planering till färdigt projekt. Vill du bara glasa in en befintlig altan går det bra.

Här är ofta många frågor som man inte kan svara på generellt. Därför är det bra att använda våra gratis hembesök för att hitta en lösning.

Vinterträdgård har blivit allt populärare och vi kan erbjuda fasta och öppningsbara partier, även skjutpartier och vikpartier

Pardörrar med bredd upp till 2300 mm. Allt med ett U-värde på 1.2 med 2 glas, 3 glas 0,9.

Vi har hela kedjan vid bygge av uterum. Håller i hela bygget gjuter plintar, golv, konstruktion, tak och glasar in.